Ce și-au cumpărat românii cu programul Rabla pentru Electrocasnice. Vânzarea voucherelor este ilegală
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirmă că cel mai mare interes în cadrul programului Rabla pentru Electrocasnice a fost pentru cumpărarea de laptopuri, tablete şi televizoare.
Ministrul Mediului anunţă că sunt oameni care au stat la rând, au luat vouchere dar nu le valorifică. În acest context, banii estimaţi a rămâne din sumele destinate cumpărării de maşini de spălat vor fi reportaţi pentru o etapă următoare. Cel mai probabil, aceasta va avea loc în vară.
„Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (...) o să ajungem la 60-0% maxim de randament. Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Român bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii”, a afirmat ministrul Mediului duminică, în emisiunea Insider Politic, la Prima TV. El a menţionat că aceste vouchere sunt nominale, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate, subliniind că ministerul va face tot posibilul să prevină vânzarea voucherelor şi sancţionarea celor care fac acest lucru. Conform acestuia, vouchere în valoare de 10 milioane de lei au fost alocate în trei minute, iar cei mai mulţi dintre cei care cu solicitat vouchere sunt interesaţi de laptopuri, tablete şi televizoare.
Citește și:
Bugetul Rabla pentru electrocasnice 2021, etapa a doua, s-a epuizat în 30 de minute
Tot ce trebuie să știi despre programul „Rabla pentru electrocasnice”