Ce spune medicul care l-a îngrijit pe Adi Bărar la ATI. Virusul i-a afectat plămânii și alte organe

8 martie 2021 11:50   Național
Ultima actualizare:

Chitaristul şi compozitorul Adi Bărar, fondator al trupei rock Cargo, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, după o luptă chinuitoare cu Covid-19. Medicul Dorel Săndesc, şeful secţiei ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, a explicat pentru ziarul Adevărul ce s-a întâmplat cu Adi Bărar, internat în 25 februarie.

Adi Bărar a ajuns la Spitalul Judeţean în 25 februarie, infectat cu COVID-19. Deşi a primit cele mai bune tratamente, medicii n-au putut să-i salveze viaţa, iar anunțul decesului a venit azi ca un pumnal în inimile fanilor.

Medicul Dorel Săndesc, şeful secţiei ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, a explicat pentru Adevarul.ro ce s-a întâmplat cu Adi Bărar. „A fost un mare om, o mare personalitate a culturii româneşti, un om reprezentativ pentru comunitatea timişoreană, care a fost răpus de infecţia COVID. Asta l-a răpus pe Adi Bărar. O infecţie severă care i-a afectat într-un procent foarte mare plămânii. Şi apoi, aşa cum se întâmplă în aceste forme grave, au fost afectate pe rând şi alte organe, până când s-a ajuns la acest deznodământ nefericit. În ciuda unui tratament complex, în care s-au făcut tehnici de menţinere a funcţiilor vitale, medicaţie complexă, îngrijiri atente, din păcate bătălia a fost pierdută. Asta ne umple sufletul de durere şi de revoltă, vedem de atâta timp prea multe victime, prea multă suferinţă, determinate şi de prostia şi nebunia umană care a dus la atitudini inadecvate la mulţi oameni şi la acest număr atât de mare de victime“, a declarat Dorel Săndesc.

Citește pe Adevarul.ro mesajul extrem de dur al medicului timișorean

Mai multe