Ce spune Poliția Română despre verificarea certificatului verde. Au sau nu oamenii legii telefoane de serviciu

24 septembrie 2021 15:33   Național
Ultima actualizare:

Reprezentanții Sinadicatului Europol au atras atenția asupra faptului că polițiștii nu au telefoane de serviciu ca să poată verifica certificatul verde. Doar ofițerii! Imediat a venit replica celor de la Poliția Română.

”La nivelul Poliției Române, s-a realizat o analiză, din care a reieșit că, la acest moment, există 3.174 de astfel de device-uri, pe care se pot face verificările necesare, conform noilor reglementări legale în vigoare. De asemenea, din această analiză, a reieșit faptul că necesarul, suplimentar față de stocul existent, este de 8.333 de astfel de aparate. În acest sens, s-au demarat deja procedurile de dotare a polițiștilor cu aceste device-uri, astfel încât aceștia să pună în executare măsurile legale incidente”, au anunțat reprezentanții Poliției Române.

Cosmin Andreica, președintele Europol, a anunțat faptul că oamenii legii nu sunt dotați cu telefoane sau cu tablete de serviciu pe care să descarce aplicația STS ce le permite citirea codul QR.

Ba chiar, a precizat că verificările se vor face dar dacă polițistul dorește să descarce pe telefonul personal Aplicația „Check DCC”.

Citește și: 

Polițiștii nu au cum să citească certificatele verzi. Motivul? Nu au telefoane sau tablete de serviciu

Certificatul verde, obligatoriu la nunți, spectacole și în restaurante. Ce măsuri a aprobat Guvernul şi de când se aplică

Mai multe