Ce spune președintele CCR despre căsătoriile între persoane de același sex

9 mai 2016 9:06   Național
Ultima actualizare:

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au pe masa de lucru un dosar pe tema căsătoriilor între persoane de același sex, pe care îl analizează, a declarat, la Digi24, șeful instituției, Augustin Zegrean. Întrebat ce părere are despre căsătoriile între gay, judecătorul a spus că, în opinia sa, „calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea”.

„Avem un dosar în care doi domni care s-au căsătorit în Belgia, unul cetățean român, au venit în România și au cerut să li se recunoască căsătoria, lucru interzis de lege”, a declarat Augustin Zegrean, la emisiunea „În fața ta”.

„După cum este textul în Constituție, nu ar fi o interdicție, pentru că spune „Liber consimțită între soți”. Codul civil, da, art. 277 vorbește despre actele de stare civilă și despre căsătorie. Interzice căsătoria între persoane de același sex”, a afirmat președintele CCR.

De asemenea, Zegrean a mai spus că, în opinia sa, „calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea”, dar că nu poate să spună că o familie nu poate fi formată din doi bărbați sau două femei, „pentru că sunt președintele CCR și trebuie să apăr drepturile omului”.

Mai multe