Ce viaţă de coşmar a avut băiatul care s-a înecat la Corbu!

15 iunie 2018 19:16   Național
Ultima actualizare:

Foştii colegi şi cadre didactice l-au condus vineri, 15 iunie, pe ultimul drum, pe Adrian Bentea, copilul care a murit înecat la Corbu duminică, 10 iunie.

Adolescentul a fost părăsit de mama sa la naştere, în Spitalul din Tulcea. A ajuns ulterior la Centrul Maternal din Mangalia, de unde a fost plasat la un asistent maternal profesionist, informează adevarul.ro. Copilul nu a ţinut legătura cu mama lui, aceasta schimbându-şi des domiciliul, iar despre tatăl său nu a ştiut niciodată nimic.

Mulţi ani a fost crescut de o asistentă maternală din Râmnicu de Jos. După o anchetă a celor de la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului s-a constatat că atât el, cât şi fata care îi devenise soră, au fost trataţi necorespunzător: erau flămânzi şi prost îmbrăcaţi. Prin urmare, s-a decis mutarea lor la alţi asistenţi maternali, în februarie 2018.

El a nimerit într-o familie din Corbu, iar Pina într-o casă din Mihail Kogălniceanu. Adrian era elev în clasa a VIII-a şi urma ca luni, 11 iunie, să susţină Evaluarea. Dar duminică, Adrian a intrat în apă pentru a-l ajuta pe alt băiat de 14 ani să iasă, însă a rămas el în valuri. 

Mai multe