Ce victime a făcut coronavirusul în România comparativ cu alte țări europene
Coronavirusul este cel mai popular „personaj” mondial. Ne demonstrează acest lucru motorul de căutare Google, care la o simplă tastare a acestui „nume” prezintă peste 2,29 miliarde de afișări. Câștigarea acestei „notorietăți” este în strânsă legătură cu dezastrul provocat. În ceea ce privește evoluția contaminărilor și a deceselor, România se situează la un nivel relativ mediu. Iată care este situația la noi, comparativ cu alte țări europene.
După 69 de zile de la primul caz confirmat, România se află mult mai jos pe graficul îmbolnăvirilor decât alte state din vestul Europei. Același lucru e valabil și în cazul deceselor. Nu la fel de bine stăm în ceea ce privește numărul testelor realizate. Iar dacă ne raportăm la suta de mii de locuitori, procentul morților și îmbolnăvirilor de la noi are o creștere mai pronunțată.
Până pe 4 mai, în România erau confirmate 13.512 cazuri de persoane infectate.
Suntem pe o poziție medie și în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor raportate la 100.000 de locuitori.
Bilanțul deceselor în România, până la 4 mai: 818 morți. Cei mai mulți morți numără Italia, Spania, Franța și Marea Britanie.
În România, 55% dintre persoanele infectate sunt femei, 41% bărbați și doar un mic procent sunt copii. Cei mai predispuși sunt cei cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani.
În România se fac foarte puține teste
La noi în țară, în ultima perioadă se fac circa 7-8.000 de teste pe zi, potrivit Hotnews, iar premierul Ludovic Orban spune că vrea să crească capacitatea de testare șa 15.000 de teste zilnic. În total, de la debutul pandemiei, la noi în țară au fost efectuate aproape 200.000 de teste. În același timp, Germania este campioană la teste. Până acum a realizat peste 2,5 milioane, Italia peste 2,1 milioane de teste, Spania peste 1,9 milioane, iar Franța peste 1,1 milioane. Sub noi este Bulgaria, cu 49.000 de teste realizate și Ungaria, cu 83.000 de teste.