Cea mai gustoasă salată orientală de post cu ciuperci. Ingrediente inedite

30 martie 2020 9:23   Național
Ultima actualizare:

Salata orientală este un preparat nelipsit de pe mesele de sărbătoare ale românilor, chiar şi în Postul Paştelui, perioadă în care aceasta poate fi transformată astfel încât să nu invite mesenii la păcate. Vă propunem o salată orientală de post cu ciuperci. Ce alte ingrediente inedite o face şi mai gustoasă.

Salata orientală de post cu ciuperci este un preparat uşor de gătit şi foarte apreciat în perioada Postului Paştelui, scrie adevarul.ro.

Timpul de pregătire al deliciosului preparat numai bun de pus pe masă în postul Paştelui sunt reduse.

Ingrediente

opt cartofi mari

o conservă de ciuperci

2-3 cepe roşii

3 gogoşari

3 castraveţi muraţi

150 de grame de măsline fără sâmburi

o lingură de muştar

3 linguri de oţet

5 linguri de ulei

sare şi piper după gust.

Mod de preparare

  • Se curăţă cartofii de coajă, după care se spală bine şi se pun la fiert în apă cu puţină sare.
  • Ciupercile se scot din conservă şi se pun la scurs, în timp ce ceapa se taie solzişori.
  • Gogoşarii trebuie ei tăiaţi mărunt şi apoi castraveţii, pe care îi tăiem rondele.
  • Adăugăm într-un bol uleiul, oţetul, muştarul, sarea şi piperul, care se amestecă bine.
  • Punem apoi şi ciupercile în bol şi amestecăm iarăşi.
  • După ce s-au fiert cartofii, îi scoatem şi îi lăsăm să se răcească, pentru a rămâne fermi atunci când îi amestecăm în salată. Îi tăiem cubuleţe potrivite şi îi amestecăm cu restul legumelor şi cu compoziţia ciupercilor.
  • Se serveşte după ce a stat la frigider timp de 10-20 de minute.

Citeşte şi:

Cum se face ciorba de sfeclă roşie “ca la carte”. Reţetă de post

Cel mai bun pilaf de post. Reţeta lui Radu Anton Roman

Mai multe