Cea mai jucată piesă de teatru din lume „aterizează” în Herăstrău

14 iulie 2016 15:12   Național
Ultima actualizare:

Cu o distribuție excepțională și având renumele că este cea mai jucată din lume, piesa de teatru „Boeing Boeing” nu intră în vacanță. Spectacolul care aduce pe aceeași scenă patru dintre cele mai în vogă actrițe – Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Tania Popa și Maria Buză – se joacă la Teatrul de Vara din Herăstrău.

Scrisă de autorul francez Marc Camoletti, piesa de teatru „Boeing Boeing” a avut premiera mondială în Londra, la Apollo Theatre, în 1962. În România, spectacolul este regizat de Puiu Șerban și se joacă din septembrie 2012. Din 1991, „Boeing, Boeing” a fost înscris în Cartea Recordurilor ca cea mai jucată piesă (scrisă de un autor francez) din lume.

Spectacolul, o comedie spumoasă

„Boeing, Boeing” spune povestea arhitectului Bernard (interpretat de Bogdan Stanoevici), care este un burlac convins și un „playboy” veritabil. Tânărul trăiește cu adevărat palpitant, deoarece se iubește în același timp cu trei stewardese superbe (interpretate de Monica Davidescu, Tania Popa și Alexandra Velniciuc) care nu trebuie să afle una despre cealaltă, evident... Doar că săcoteala lui de acasă nu se potrivește cu noul program de zbor, așa că iubitele sunt în pericol să dea nas în nas. Ca să scape basma curată, Bernard se folosește de iscusința menajerei sale, Berta (interpretată de Maria Buză), și de timiditatea prietenului său de la țară, Robert (Lucian Ghimisi).

Mai multe