Ceauşescu nu era pretenţios: «Îi plăcea brânza cu roşii»
Nicolae Ceauşescu era un om simplu şi nu avea pretenţii prea mari când venea vorba de mâncare, îşi aminteşte Viorel Ghiţă, un fost ospătar al dictatorului comunist.
Fostul ospătar susţine că Ceauşescu era un om „liniştit”, în schimb soţia dictatorului era o persoană foarte dificilă.
„Nicolae Ceauşescu nu era foarte pretenţios, îi plăcea brânza cu roşii, Galbena de Odobeşti, berea de Reghin. El era un om liniştit. Ea în schimb era o persoană mult mai dificilă De câteva ori am fost nevoit să-mi rad mustaţa pentru că ei nu-i plăcea. Nu suporta să vadă ospătari cu mustaţă. Cum nu-i convenea ceva, imediat îl chema pe un colonel de Securitate care era mereu în spatele ei şi îi transmitea ce o deranja, iar el lua măsuri. Cine greşea dispărea imediat”, a spus ospătarul dictatorului, pentru emisiunea „Poveştiri adevărate”, de la Acasă TV.
Aşa arăta ospătarul Viorel Ghiţă, pe vremea când îl servea pe Ceauşescu (Foto: Captură video Acasă TV)
Viorel Ghiţă spune că munca ospătarilor era foarte grea, însă era bine plătită.
„Câştigam desul de bine pentru vremea respectivă, dar era o muncă foarte grea. Trebuia să fii foarte atent, cea mai mică greşeală avea consecinţe serioase. Dacă greşeai ceva, erai terminat. Dacă îţi tremura mâna, Elena Ceauşescu observa imediat şi cerea să fii dat afară şi trimis la cea mai obscură cârciumă”, a povestit Viorel Ghiţă (foto jos).
El îşi aminteşte că ospătarii care serveau la masa dictatorilor erau selectaţi pe sprânceană.
„Cei care îl serveau pe Ceauşescu erau foarte atent selecţionaţi. Trebuia să arăţi bine, să fii îmbrăcat impecabil de fiecare dată, să fii un om liniştit, familist”, şi-a amintit fostul ospătar.
Citeşte şi:
Nicu Ceauşescu şi Lenuţa, sex la mâna gardianului
Trenul lui Ceauşescu, tras pe linie moartă de Băsescu