Cel mai prolific hoţ român va fi eliberat! Mache a pus mâna pe diamante de 5 milioane de euro

29 septembrie 2017 7:58   Național
Ultima actualizare:

Presa franceză l-a numit "hoţul cu mâini de aur" pe george Ploscaru, zis Mache, atunci când a dat marea lovitură: a furat dintr-un magazin din Paris bijuterii în valoare de 5 milioane de euro.

Românul care a furat bijuterii în valoare de cinci milioane de euro de la Paris a fost arestat, dar acum norocul pare să îi surâdă! George Ploscaru are şanse mari să părăsească închisoarea, după ce a fost pus în libertate printr-o decizie a magistraţilor. Sentinţa nu este, însă, definitivă, iar procurorii au făcut apel! În vârstă de 43 de ani, George Ploscaru a fost arestat în România după ce ofiţeri sub acoperire au aflat că el este autorul mega-loviturii date la casa de bijuterii ”De Grisogono”. Spectaculosul jaf a fost comis în penultima zi a anului trecut, iar românul a plecat din magazin cu bijuterii în valoare de cinci milioane de euro. Pontul cu privire la diamantele de furat l-au avut câţiva cetăţeni sârbi încă din 2015, şi au căutat mult timp o persoană care să facă ”treaba”. George Ploscaru a luat bijuteriile de sub nasul angajaţilor, pe 30 decembrie 2016.

Ploscaru le-a spus,în schimb, judecătorilor că e mândru de jaful comis, demn de filmele cu James Bond. În ultima zi a anului trecut, a făcut programare la un magazin elveţian de bijuterii, cunoscut de bogaţii lumii în Paris unde, îmbracat într-un costum scump, s-a dat drept expert în gemologie, un broker care vrea să evalueze bijuterii pentru un client bogat. A cerut să vadă două diamante brute şi doua inele, care însumau nu mai puţin de 5,2 milioane de euro, iar într-un moment de neatenţie a vânzătoarei a schimbat cutiile cu altele identice.

Mai multe