Cele mai frumoase cascade din România
Țara noastră este bogată în atracții turistice deosbite. Printre aceastea se numără și cascadele. Cele mai frumoase cascade din România sunt una dintre atracțiile preferate de turiști.
România este vestită nu doar pentru munți și pentru Delta Dunării. Mai sunt atâtea de văzut pe plaiurile mioritice. Iată cinci dintre cele mai frumoase cascade din România, pe care ar trebui să le vizitați și să le fotografiați măcar o dată în viață.
Pentru toți cei care doresc să-și petreacă altfel concediul, Click! a întocmit un top cu cele mai frumoase cascade din România.
1. Cascada Bigăr
Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume, nu doar din țara noastră. Site-ul The World Geography a clasat Cascada Bigar, din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița, pe primul loc într-un top al celor mai impresionante căderi de apă din lume. Aceasta se află în apropierea drumului dintre Oravița și Bozovici, în județul Caraș-Severin. Apa izvorăște de la 200 de metri altitudine și se varsă în râul Miniș.
2. Cascada Cailor
Este una dintre cele mai frumoase atracții turistice din România. Situată în Munții Rodnei, aceasta se numără printre cele mai mari cascade din țara noastra, căderea de apă măsurând 90 de metri. La cascada, situată la 1.300 de metri altitudine, se poate ajunge relativ ușor pe un traseu ce pornește din localitatea maramureșeanp Borșa, însă iarna este greu accesibilă din cauza zăpezii și cărărilor abrupte.
De unde provine numele cascadei? Se spune că pajiștile Muntelui Piatra Rea, pășteau adesea, hergheliile de cai ale celor din sat. Însă la răstimpuri, ursul înfometat abătea bietele animale speriate, către prăspatie, determinându-le să se arunce în gol. Marea tragedie s-a produs într-o noapte cu furtună năprasnică, în care ploaia și fulgerele au înlesnit incursiunea ursului, ce a avut drept pradă întreaga avere a satului.
3. Cascada Vălul Miresei
Aceasta se află în comuna Răchitele, la aproximativ 68 de kilometri de Cluj-Napoca. O legendă veche amintește că numele cascadei vine de la faptul că mireasa ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde se află acum cascada, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfe formându-se cascada. Căderea de apă este de circa 50 de metri. Ea este situată în versantul estic al masivului Vlădeasa, pe Valea Stanciu, la o altitudine de 1000 de metri.
4. Cascada Beușnița
Aceasta face parte din cadrul Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița și reprezintă un obiectiv de o însemnată valoare turistică, geologică și peisagistică, fiind formată pe râul Beu în amonte de lacul Ochiul Beiului. Cascada nu se formată dintr-un singur fir, ci se împrăștie, creând o perdea de apă și o priveliște deosebită. Are o înălțime de 15 metri, însă creează o imagine impresionantă pentru turiști.
5. Cascada Urlătoarea
Este una dintre cele mai vizitate din țară. Mulți dintre turiștii de pe Valea Prahovei nu pierd ocazia să o viziteze frecvent, mai ales pe timp de vară, pentru că oferă răcoare. Căderea de apă măsoara 15 metri, iar la cascadă se poate ajunge pe traseul turistic care duce din Bușteni spre Platoul Bucegi, din Valea Jepilor, și este situată la o altitudine de 1100 de metri.