Cele mai tari parcuri acvatice din România

17 august 2019 18:28   Național
Ultima actualizare:

Cei care aţi fost deja în vacanţă la mare, dar încă vă e dor de bălăceală, puteţi petrece o zi de weekend la un parc acvatic. Aici aveţi parte de piscine, plajă, relaxare pe şezlong, dar şi distracţie pe tobogane spectaculoase.

Avantajul acestor locuri este că sunt aproape, ajungeţi mai uşor decât la mare, că sunt potrivite pentru toate vârstele şi că, aici, o zi e suficientă ca să spargeţi monotonia unei săptămâni de lucru. Expertul tehnic Alin Constantinescu ne spune care sunt cele mai tari parcuri acvatice din România.

La Therme, ca într-o vacanţă exotică

Situat în zona de nord a Capitalei, la doar 10 minute de oraş, Therme este un concept de wellness atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Te aşteaptă 10 piscine, 6 saune uscate şi 4 saune umede, 16 tobogane, toate acestea într-o adevărată grădină botanică ce cuprinde peste 800.000 de plante, printre care 1.500 de palmieri. În zona destinată familiilor cu copii sunt tobogane pentru toate vârstele, piscină interioară cu valuri artificiale, o piscină exterioară cu pool bar, plajă cu nisip şi palmieri, precum şi zeci de şezlonguri în care cei mici pot să se mai odihnească după cursele pe tobogane. În timpul săptămânii (luni-joi), copii plătesc 33 de lei, seniorii şi studenţii 39 de lei, iar adulţii 49 de lei pentru 3 ore. Preţurile cresc în weekend şi pentru mai multe ore petrecute.

Divertiland, distracţie pe 100.000 de metri pătraţi

Divertiland Water Park este o altă locaţie de lângă Bucureşti. E considerat cel mai mare parc acvatic de distracţii din România. Potrivit reprezentantului tehnic al acest loc, Alin Constantinescu, consultant în domeniul parcurilor de distracţie, aici te aşteaptă 22 de tobogane cu flux continuu de apă, piscină cu valuri, piscină de dimensiuni olimpice, două piscine pentru copii, Lazy River (n.r. râul leneş), plajă cu nisip, teren de volei şi zonă de joacă pentru copii. Totul pe o suprafaţă totală de 100.000 mp. La un bilet de adult de 65 de lei, copilul sub 10 ani are intrare liberă.

Paradisul acvatic, atracţia braşovenilor

Dacă eşti la Braşov, poţi îmbina muntele cu marea mergând la Paradisul Acvatic, un aqua parc ce se întinde pe o suprafaţă de 12.000 mp acoperiţi ce dispune de 6 piscine interioare şi 2 piscine în aer liber cu 1.500 de şezlonguri, tobogane cu apă, saune, jacuzzi, grotă de relaxare, sală de fitness, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip, restaurante şi terase. Un adult plăteşte pentru 2 ore 35 de lei, pentru 3 ore 45 de lei; copiii până în 3 ani au intrare gratuită, iar cei cu înălţimea de până în 1,40 m plătesc 25 de lei pentru 3 ore.

Nymphaea, cel mai mare parc acvatic din Transilvania

Aquapark-ul Nymphaea deţine supremaţia în Transilvania, mai spune Alin Constantinescu. Este situat în Oradea şi, pe o suprafaţă de 7 hectare, te aşteaptă 10 tobogane incitante, 15 bazine de înot şi relaxare (8 interioare şi 7 exterioare), structuri de joacă speciale pentru copii, 6 saune, saloane de masaj, baie turcească, terenuri de sport şi restaurante. Este o mică insulă tropicală unde te poţi simţi ca într-o vacanţă exotică, dar îţi poţi potoli şi setea de aventură.

Şi pe Litoral poţi avea parte de distracţie

Aqua Magic este unul dintre cele mai cunoscute parcuri acvatice din România. Generaţii întregi de copii i-au trecut pragul, turişti de toate vârstele, din ţară şi din străinătate, s-au bucurat de vacanţe cu multă adrenalină şi distracţie. Găseşti aici de la piscine pentru bebeluşi, piscine de relaxare şi Lazy River, până la tobogane „Kamikaze” care coboară brusc şi cresc adrenalina curajoşilor. Preţul unui bilet este de 70 de lei pentru adulţi şi 35 de lei pentru copii.

Aquastar, popular în nordul ţării

La 5 km de centrul municipiului Satu Mare se află Aquastar, un complex acvatic ce are piscine cu apă termală şi tobogane pentru toate vârstele, saune (finlandeze, cu infraroşu sau saline), săli de sport, totul pe o suprafaţă de 3,5 hectare. Locul este popular printre judeţele din nordul ţării, sute de mii de oameni venind aici anual. Biletul de intrare pentru adulţi costă 35 de lei, iar pentru copii 16 lei. Accesul la saună şi la şezlong se plăteşte separat.

  •  
Mai multe