Centrul, vestul și sud-vestul țării, răvășite de inundații

1 august 2018 19:14   Național
Ultima actualizare:

De o lună, România e răvășită de ploi și inundații, iar avertizările meteorologilor și hidrologilor continuă să vină. Joi, 2 august, opt județe sunt sub Cod portocaliu de inundații.

Este vorba de Mehedinți, Dolj, Gorj, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș și Olt. Avertizarea este valabilă până la ora 10.00. Județele din centrul, vestul și sud-vestul țării se află sub Cod galben de inundații până la noapte, la ora 24.00. Și Moldova este sub avertizare Cod galben de inundații, însă acesta este valabil până la ora 9.00. Problema e că aceste inundații vin după altele.

Miercuri, 1 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, la nivel naţional au fost emise 92 de atenţionări şi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase imediate ce au vizat descărcări electrice, averse de ploaie, intensificări ale vântului şi grindină. În urma acestora, 66 de localități din 25 de județe au fost afectate, iar o femeie de 71 de ani, din satul Basarabasa (Hunedoara), a murit, după ce a fost surprinsă şi luată de viitură în curtea sa. 

Mai multe