Cere 620.000 lei de la fostul şef că nu a mutat-o de la birou

3 martie 2013 16:05   Național
Ultima actualizare:

Calvarul ieşencei Paraschiva Bejinariu, angajată la Direcţia Generală a Finananţelor Publice Judeţene (DGFPJ), a început încă din 2006. Atunci, în timpul efectuării unei sarcini de serviciu, femeia s-a deplasat cu o maşină în judeţul Botoşani, pentru a efectua un control la trei societăţi comerciale. Pe drumul de întoarcere, maşina în care se afla Paraschiva Bejinariu şi o altă colegă a fost implicată într-un accident rutier foarte grav.

Bejinariu a ajuns atunci la spital mai mult moartă decât vie, fiind diagnosticată cu un traumatism cranio-cerebral, dar şi cu grave probleme locomotorii. După trei ani în care a stat în concediu medical, femeia s-a reîntors la muncă.

Nu a mai fost încadrată pe locul dinainte de accident, respectiv la inspecţie fiscală, ci a primit un post ce presupunea muncă de birou, în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Municipale. În repetate rânduri, medicul i-a spus Paraschivei Bejinariu că dacă va continua să aibe un program static, problemele sale locomotorii s-ar putea agrava.

"M-am adresat DGFPJ, prin mai multe adrese în care am solicitat mutarea definitivă la inspecţia fiscală persoane juridice pe un post disponibil conform experienţei profesionale pe care o am, întrucât starea sănătăţii dovedită prin biletul de externare/scrisoare medicală eliberată de medicul specialist nu-mi permite să lucrez timp de opt ore zilnic într-un program static", a mai precizat Paraschiva Bejinariu.

Toate cererile sale, trimise conducerii DGFPJ Iaşi din 2009 până în 2012, au ajuns la şeful al instituţiei, Corneliu Durdureanu.

"Doamna nu a primit nici un răspuns, nici măcar negativ, la aceste adrese înaintate conducerii", a spus pentru „Adevărul" Răzvan Huţanu, avocatul femeii. În cei trei ani în care cererile sale au fost ignorate, starea de sănătate a femeii s-a înrăutăţit, astfel că, susţine ea, acum e foarte aproape de o intervenţie chirurgicală. "În mod cert, dacă mutarea era făcută la timp, starea sănătăţii mele nu s-ar fi agravat aşa de mult, ajungând în prezent foarte aproape de o intervenţie chirurgicală complicată la coloană", spune Paraschiva Bejinariu.

"Între timp, s-a schimbat conducerea şi solicitarea doamnei Bejinariu a fost transmisă mai departe către ANAF. Cel mai probabil, în perioada următoare, se va realiza mutarea", ne-a spus Maria Ţăran, purtător de cuvânt al DGFPJ.

Mai multe