Chec în trei culori – Elena Lizica Ghiţă
Ingrediente:
6 ouă
12 linguri zahăr
12 linguri făină
6 g praf de copt
6 linguri lapte (sau apă)
6 linguri ulei rafinat
1 lingură cacao
2-3 picături esenţă de vanilie (sau lămâie)
Partea albă:
Separăm cu grijă cele 6 albuşuri de gălbenuşuri. Mixăm albuşurile cu 6 linguri de zahăr până devine o spumă tare. Adăugăm 6 linguri de făină cernută şi o încorporăm atent cu ţelul.
Partea galbenă:
Separat, mixăm gălbenuşurile cu 6 linguri de zahăr până se albeşte. Adăugăm laptele, esenţă şi uleiul,amestecăm până se omogenizarea bine. Cernem 6 linguri de făină împreună cu praful de copt şi încorporăm în amestec.
Partea maro:
Într-un bol separat punem 4 linguri din aluatul galben şi 5 linguri din aluatul alb. Adăugăm cacao cernută şi amestecăm bine. În tavă turnăm întâi aluatul maro, apoi cel alb şi deasupra turnam aluatul galben. Nivelăm şi dăm în cuptorul preîncălzit la 170-180 grade C pentru cca 20 min.Facem testul cu scobitoarea, dacă iese curată checul e gata