Chen-Chen şi Ni-Ni s-au mutat în casă nouă

26 iulie 2016 21:53   Național
Ultima actualizare:

O casă de două ori şi jumătate mai mare pentru delfinii Ni-Ni şi Chen-Chen. Mamiferele-vedetă de la Delfinariul Constanţa s-au mutat luni în noul bazin. Casa lor a fost renovată complet şi tranformată într-un adevărat palat.

Mutarea propriu-zisă era momentul cel mai delicat. Delfinii au fost prinşi într-o plasă specială şi aduşi la marginea bazinului vechi, iar apoi 25 de voluntari şi angajaţi ai Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii i-au cărat aproape o sută de metri până la noul bazin. Toată operaţiunea a fost supravegheată atent de directorul instituţiei, dr. Adrian Bîlbă, precum şi de doi dintre dresorii de la Delfinariu, conform ”ctnews.ro”.

Trei reprezentaţii în fiecare zi

O oră mai târziu, delfinii înotau fericiţi în noul bazin. Cei care lucrează cu ei spun că mamiferele au fost încântate de noua locaţie şi au început deja să sară şi să răspundă la comenzi. Dar, pentru că s-au mutat în casă nouă, Ni-Ni şi Chen-Chen au avut nevoie şi de o perioadă de acomodare. Din acest motiv, spectacolele au fost suspendate în ultimele două zile. Totuşi, turiştii de pe Litoral au putut să urmărească lecţiile de acomodare ale celor doi delfini. De astăzi, spectacolele reintră în normal, cu reprezentaţii la orele 11.00, 15.00 şi 19.00.

Bazinul vechi a fost împrejmuit şi acoperit

Proiectul de aproape 13 milioane de lei a avut în vedere extinderea, acoperirea şi modernizarea clădirii Delfinariului. Capacitatea acestuia va creşte de la 600 de locuri la 1.348 de locuri. Bazinul a fost acoperit cu 1.720 de metri pătraţi de panouri cu porţiuni vitrate, pentru a permite o iluminare naturală. Pe o laterală a clădirii va fi instalat un lift hidraulic, pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, noua clădire va beneficia de o instalaţie de ventilaţie şi climatizare, precum şi de o instalaţie dezumidificatoare de aer. Astfel, apa din bazin se va păstra mai mult timp curată şi, pe timpul caniculei, vara, nu va mai suferi din cauza algelor, iar delfinii vor putea fi ţinuţi în permanenţă în noul bazin, fără a mai fi nevoie să fie mutaţi, în sezonul rece, în bazinul interior.

Mai multe