Cinci pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, transportaţi cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române

7 decembrie 2020 17:18   Național
Ultima actualizare:

Cinci pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare gravă, au fost transportaţi, luni după-amiază, 7 decembrie, cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, de la Bucureşti la spitale din Moldova şi Ardeal.

„Ministerul Apărării Naţionale efectuează luni, 7 decembrie, o misiune de transport umanitar din Bucureşti la spitale din regiuni ale Moldovei şi Ardealului, cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Astfel, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni - Bacău - Suceava - Cluj-Napoca şi retur, cinci pacienţi bolnavi de COVID 19. Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a făcut cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Misiunea are loc ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Conform sursei citate, echipa medicală care a monitorizat pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale, informează news.ro.

Mai multe