Cine e Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești: «Cu armă de foc voi face și eu dreptate! Nu glumesc!»

2 martie 2021 9:11   Național
Ultima actualizare:

Grozăvia petrecută luni, 1 martie, în localitatea Onești (Bacău), a șocat o țară întreagă. Un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat, înjunghiat și ucis doi muncitori, care renovau apartamentul din care agresorul fusese evacuat. Acesta din urmă a ajuns și el la spital, soția lui a fost reținută pentru complicitate, iar fiica bărbatului, stabilită în Germania, susține că tragedia putea fi evitată.

Luarea de ostatici petrecută într-un apartament din Onești, județul Bacău, s-a încheiat tragic. Gheorghe Moroșan, un bărbat de 68 de ani, a sechestrat doi muncitori care renovau locuința respectivă, a sunat la 112 și a amenințat că îi omoară. Nu a fost înduplecat în urma negocierilor, așa că și-a pus planul în aplicare. Polițiștii au intrat în forță în casă, au tras mai multe focuri de armă, agresorul a fost rănit la picioare, așa că medicii l-au preluat și l-au dus la spital. Soția agresorului a fost reținută și ea, fiind acuzată de complicitate. Potrivit zdbc.ro, în geanta ei anchetatorii au descoperit mai multe coliere din plastic, cu care ostaticii ar fi fost legați. Tragedia s-a petrecut în apartamentul în care agresorul Gheorghe Moroșan a locuit anterior şi din care a fost evacuat, prin sentinţă judecătorească. De altfel, în discuțiile cu oamenii legii, bărbatul a ameninţat că îi va ucide pe cei doi muncitori, dacă decizia nu este revocată.

Fiica agresorului susține că tragedia putea fi evitată

Fiica bărbatului, stabilită în Germania, a declarat pentru stirileprotv.ro, că tragedia putea fi evitată.

Fiică: „A fost o executare, dar nu era executare silită învestită cu formulă executorie. Nu s-au prezentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament, iar astăzi a sunat o vecină care informa că cineva este în apartament și nu știe ce face acolo”.

Reporter: „La acest moment apartamentul era al părinților dumneavoastră?”

Fiică: „Este al părinților mei, dar nici în momentul de față nu s-a prezentat nimeni, deși tatăl meu a cerut acel act, să i se aducă acel act. Astăzi nu i s-a adus actul care dovedea că apartamentul nu îi mai aparține. De ce s-a ajuns la așa ceva când puteau să aducă acel document?”

Reporter: „Și se rezolva așa, totul, credeți, dacă aduceau acea hârtie?”

Fiică: „Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul”

Reprezentanții firmei care deține în prezent apartamentul susțin că imobilul a ajuns în proprietatea companiei în 2009, ca urmare a unei sentințe judecătorești și a fost în conservare până acum, anunță Ziarul de Bacău.

Criminalul din Onești a amenințat încă din 2018: "Să nu vă fie de glumă, nu glumesc"

În 2018, Gheorghe Moroșan a publicat pe Facebook o înregistrare video, în care anunță că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se satisfac câteva doleanțe. Ziarul de Bacău scrie că, în momentul evacuării, Moroșan era plecat în străinătate, iar la revenirea în țară, nu a reușit să recupereze nimic din apartament. „Familia mea a fost amenințată cu armă de foc. Dacă nu se lămurește situația, cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă, nu glumesc!”, a amenințat Moroșan. Trei ani mai târziu, el a ucis doi muncitori, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, trimiși la apartamentul din Onești de noul proprietar.

Citește și:

Soţia bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori în Onești, reţinută

Doi muncitori, luați ostatici de un bărbat de 60 de ani, într-un apartament din Onești. Ambii au murit

Mai multe