Cine e Ramona Mănescu propusă pentru funcţia de ministru de externe

16 iulie 2019 14:02   Național
Ultima actualizare:

ALDE a decis în şedinţa de luni, 15 iulie, ca Ramona Mănescu să preia conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Teodor Meleşcanu. Ramona Mănescu a fost europarlamentar PNL în mai multe rânduri şi are o avere controversată.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut remanierea ministrului de externe Teodor Meleşcanu, acuzat că a îngreunat votul în Diaspora la alegerile europarlamentare. Locul acestuia va fi preluat de Ramona Mănescu, soţia fostului primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu. Urmează ca președintele Iohannis să accepte propunerea.

  • De profesie jurist, Ramona-Nicole Mănescu (46 de ani) este licenţiata Facultăţii de Drept din Bucureşti, cu o lucrare pe tema „Interpretarea Tratatelor Internaţionale“.
  • Ulterior, europarlamentarul liberal a urmat mai multe cursuri postuniversitare, inclusiv în cadrul Institutului Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
  • A fost membru PNL din 1990, până în 2017, când şi-a dat demisia şi s-a înscris în ALDE.
  • În perioada 2007-2013 aceasta a fost deputat în Parlamentul European, iar mai apoi,  între 2012-2014, Ramona  Mănescu a ocupat scaunul de ministru al transporturilor în timpul Guvernului Ponta 2.
  • Potrivit unei declaraţii de avere din 2013, Ramona Mănescu deţinea alături de soţul ei mai multe locuinţe, un teren de 990 mp, trei autoturisme, scrie adevarul.ro.
  • Pe un site personal, Ramona Mănescu afirma că a ales politica din „entuziasm. Dorinţa mea de a ajuta oamenii şi convingerea că o pot face m-au determinat să rămân în politică”, preciza aceasta. Totuşi, în 2017 şi 2018, Ramona Mănescu a fost subiectul unor ample anchete a jurnaliştilor de investigaţie de la Rise Project, privind modul în care fostul europarlamentar a obţinut mai multe terenuri în Capitală.
  • Ramona Mănescu este căsătorită cu Rareș Mănescu, politician, cu care are doi copii.
  • Rareș Mănescu a povestit că a cunoscut-o pe Ramona dupaă o acțiune de partid de la Constanța. Cei doi au fost apoi într-un club. Ramona a povestit în glumă că Rareș Mănescu s-a ținut atunci după ea, toată noaptea, iar după două săptămâni s-au căsătorit.

Citește și

Cine este Răzvan Cuc, din nou ministru la Transporturi. Ce avere are

Cine este noul ministru al Justiției. Ana Birchall este multimilionară în dolari

Mai multe