Cine este producătorul lotului de brânză de vaci cu E.coli?
Scandalul iscat pe marginea depistării bacteriei E.coli într-un lot de 25 de kilograme de brânză prospătă produsă în Argeş, readuce în atenție o firmă celebră pe piața din zonă. Lactate Brădet este unul dintre cei mai mari producători de pe piaţa argeşeană, cu 12.000 de litri de lapte procesaţi zilnic dar care nu a fost scutită de-a lungul timpului de controverse.
Potrivit adevărul.ro, firma aparține omului de afaceri Marius Badea care anunța, în 2002, că oferta Brădet Lactate cuprinde numai produse naturale. Producătorul din Argeş a devenit cunoscut mai ales datorită unui produs tradiţional cu care a făcut senzaţie la diverse expoziţii alimentare din ţară şi din strănătate – caşcavalul afumat Brădet. În urmă cu 8 ani, la fabrica Lactate Brădet a avut loc un puternic incendiu. Flăcările au mistuit aproapre totul iar şapte tone de caşcaval s-au făcut, atunci, scrum. Proprietarii fabricii au considerat că este vorba despre o mână criminală însă ancheta n-a reuşit să identifice autorul.
Acum ancheta inspectorilor sanitari veterinari a readus în atenție SC Brădet. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare. Până la finalizarea anchetei a fost dispusă sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost pregătită marfa găsită cu probleme.
”S-a dispus efectuarea unei igienizări totale a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru, urmată de recoltarea de teste care să ateste eficienţa. De asemenea, personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate. În plus vor fi recoltate probe de lapte de la cele două ferme care furnizează materia primă”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.
Adevărul.ro a încercat să ia legătura cu reprezentanţii S.C. Lactate Brădet, însă aceştia nu au putut fi contactaţi.