Cine nu are dreptul să fie îngropat în cimitir. Ce spune un preot

11 noiembrie 2017 9:43   Național
Ultima actualizare:

Părintele Nicolae Tănase oferă răspunsuri incredibile unor întrebări aparent banale. Care sunt cele cinci categorii de persoane care nu pot fi îngropați în cimitir de către preoți?

Biserica ortodoxă s-a declarat împotriva persoanelor necununate. Conform BZI, părintele Nicolae Tănase susține în cartea sa că există cinci categorii de persoane pe care biserica ortodoxă nu vrea să-i îngroape și anume: spânzurații, nebotezații, sectanții (ereticii), ateii și necununații. Important este faptul că tot în aceeași carte a scris faptul că au dreptul să fie înmormântați criminalii, chiar dacă cei necununați nu au voie.

"Pentru că a trăi necununați înseamnă a fi continuu cu sabia scoasă la Dumnezeu, iar de reținut este că ucigașii se îngroapă în cimitir. De ce? Nu știe de ce a omorât, cum a omorât, a fost greșeala lui, păcatul lui, s-a spovedit sau nu s-a spovedit. El se îngroapă în cimitir. Biserica n-are opreliști în cimitir pentru criminali, dar pentru necununați, da. Ei nu se îngroapă în cimitir. De aici vedeți cât este de grav păcatul necununiei", a scris acesta în cartea sa.

Mai multe