Cioloș: «Cartelele prepaid din România au fost folosite în atentate»

27 martie 2016 11:14   Național
Ultima actualizare:

Autoritățile de peste tot din lume se confruntă cu atacurile teroriste, reușind să le depisteze numai pe o parte din ele la timp. Militanții ISIS au metodele lor pentru a se ascunde de polițiști și pentru a-și menține planurile secrete. Recent, premierul Dacian Cioloș a declarat că, pentru a realiza acest lucru, mulți apelează la cartelele prepaid românești atunci când comunică între ei.

Șeful guvernului a dezvăluit faptul că deține informații potrivit cărora aceste cartele sunt un instrument important pentru teroriști, transmite Digi 24. Aceștia folosesc cartelele românești pentru că le permit să își păstreze identitatea ascunsă.

„Apropo de cartelele prepaid, de exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate. Înțeleg că au fost chiar folosite, în ultima perioadă, cartele prepaid din românia, în pregătirea unor atentate în alte parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”, a declarat Dacian Cioloș, în cadrul unei emisiuni televizate.

Mai multe