«Ciupercile mele au crescut cât dovlecii»

29 octombrie 2013 15:34   Național
Ultima actualizare:

Descoperire mai puţin obişnuită la Brâncoveni, judeţul Ialomiţa. Proprietarii unei ferme din localitate au găsit pe teren ciuperci-gigant. Minunile naturii cântăresc peste şapte kilograme şi au o circumferinţă de peste un metru.

Gospodăria lui Nicolae Bodeanu a devenit, de câteva zile, punct de atracţie pentru sătenii din localitatea Brâncoveni. Oamenii vin să vadă ciupercile-gigant crescute peste noapte în ograda acestuia şi spun că este o minune. Până şi proprietarul a rămas fără cuvinte în momentul în care a văzut ciupercile mutante.

Bureţii crescuţi la ferma din Ialomiţa cântăresc 7 kilograme

„La cât a plouat în ultima lună şi la cât soare a fost, cred că este normal să crească aşa de mari. Recunosc că nu mi s-a mai întâmplat niciodată să găsesc aşa ceva în curte. Sunt foarte încântat de ele", ne-a spus Nicolae Bodeanu. Bureţii-gigant au o greutate de şapte kilograme şi au o circumferinţă a pălăriei de peste un metru şi jumătate.

Deşi din ciuperci ar putea ieşi porţii bune de mâncare, proprietarii comorilor naturale s-au ferit să le pună în tigaie. Oamenii se tem ca nu cumva să fie otrăvitoare. „Le-am cules, dar nu ne-am încumetat să le mâncăm. Le ţinem aşa de frumuseţe", adaugă Nicolae Bodeanu.

Mai multe