Clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 vor fi supraimpozitate cu până la 500 la sută

19 februarie 2021 0:29   Național
Ultima actualizare:

Consiliul Local Sector 6 a aprobat joi majorarea cu până la 500 la sută a impozitului pentru clădirile şi terenurile neîngrijite și a stabilit criteriile după care vor fi identicate acestea. Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a declarat că proiectul se adresează mai ales fostelor zone industriale care au ajuns adevărate gropi de gunoi și focare de infecție

Primarul Ciucu spune că până la data de 31 august a fiecărui an fiscal, se va constata starea clădirilor şi a terenurilor cu astfel de probleme, apoi proprietarii vor fi notificați. Edilul a explicat că proprietarii vor putea să efectueze lucrări până la data de 15 noiembrie a aceluiaşi an. Inspectori ai primăriei vor verifica lucrările și apoi situația va fi comunicată la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 care va identifica unde se află acel teren, cine este proprietarul, pentru a fi supraimpozitat

Cum a explicat primarul sectorului 6 necesitatea supraimpozitării

"Este vorba despre un proiect care prevede majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%. Cred că nu mai putem continua aşa, sunt foarte, foarte multe terenuri în Sectorul 6 care sunt neîngrijite, care sunt într-o stare deplorabilă, în care colcăie efectiv şobolanii şi pe care se depozitează gunoi. În al doilea rând, avem şi multe clădiri mai degrabă industriale care, de asemenea, sunt într-o stare foarte proastă. Acest impozit este menit să îi determine pe cei care îşi lasă terenurile la întâmplare şi clădirile în stare necorespunzătoare să le cureţe şi să le pună într-o stare care să nu afecteze calitatea vieţii şi ţesutul urban", a declarat Ciucu.

Potrivit regulamentului, fac excepţie de la majorarea impozitului clădirile/terenurile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării/amenajării terenului şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Ce înseamnă clădiri sau terenuri neîngrijite

Prin clădiri sau terenuri neîngrijite situate în intravilanul sectorului 6, pentru care va fi aplicată majorarea de impozit, se înţelege

-în cazul clădirilor: stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, faţade nereparate/necurăţate/netencuite/nezugrăvite, geamuri sparte sau alte situaţii de asemenea natură.

-în cazul terenurilor: stare de paragină, acoperit de buruieni, părăsit/abandonat, insalubre, neefectuarea curăţeniei în curţi, neîntrebuinţarea/nerepararea imprejmuirilor sau alte situaţii de asemenea natură.

-fac excepţie de la majorarea impozitului clădirile/terenurile neîngrijite pentru care proprietarii deţin autorizaţie de construire/desfiinţare valabilă, în vederea construirii/renovării/demolării/amenajării terenului şi au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor.

Citiți și

«Everestul gunoaielor»

Uite care sunt cele mai periculoase clădiri din București

Mai multe