Claudiu Petre, condus pe ultimul drum. Mama eroului, la un pas de leşin

3 noiembrie 2015 15:04   Național
Ultima actualizare:

Lacrimi de durere s-au scurs la înmormântarea lui Claudiu Petre, tânărul care a plătit cu preţul vieţii faptul că s-a aflat în clubul Colectiv în seara de 30 octombrie. Deşi scăpase din flăcări, el s-a întors în local să ajute alţi oameni, însă acest lucru l-a costat scump. A lăsat în urma lui oameni îndureraţi, care au plâns în hohote la funeralii.

Zi tristă pentru familia lui Claudiu Petre. Tânărul a fost condus pe ultimul drum. Funeraliile au avut loc în jurul prânzului la Biserica Sfântul Dumitru din cartierul Rahova, unde s-au strâns zeci de prieteni ai tânărului erou. Biserica şi curtea lăcaşului de cult s-au umplut până la refuz. La slujba de înmormântare a ajuns şi Patriarhul Daniel, care în ultimele zile a creat adevărate controverse prin faptul că până acum nu a apărut la locul tragediei şi nici un alt reprezentant al Bisericii nu a oficiat vreo slujbă. Şi marţi (3 noiembrie) Preafericitul Părinte a reuşit să agite apele în jurul său. Fotograful Patriarhiei a imortalizat momentele în care Preafericitul Daniel a intrat în biserică, însă oamenii au început din nou să-i reproşeze că vrea să-şi facă imagine pe spatele unui om care a vrut doar să salveze vieţi. Patriarhul a ajuns la finalul slujbei oficiate de un sobor de opt preoţi, aşa că nu a stat decât cinci minute la funeralii.

Trupul lui Claudiu Petre a fost acoperit cu drapelul naţional şi a fost înconjurat de multe flori albe. Decoraţia post-mortem din partea preşedintelui Klaus Iohannis a fost şi ea aşezată lângă Claudiu ca să le reamintească celor prezenţi, dacă mai era cazul, că tânărul s-a jertfit pentru semenii săi. Toţi cei prezenţi şi-au luat rămas bun de la Claudiu Petre, iar mama eroului a fost devastată de durere. A strigat continuu că "nu mai poate" şi a fost ajutată să rămână în picioare pe durata ceremoniei funerare.  

Claudiu Petre a fost identificat duminică dimineaţă

Claudiu Petre (36 de ani), cunoscut ca blogger şi fotograf, și-a pierdut viața în incendiul din clubul Colectiv. El a fost identificat abia duminică de familie, după ce vineri noapte fusese dat dispărut, martorii spunând că reuşise să scape din club, dar s-a întos să-i ajute pe cei care încă nu apucaseră să iasă, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten.

Claudiu reuşise să scape din infern, dar s-a întors să ajute o fată, pe care a scos-o din club, după care a intrat din nou să salveze şi alţi oameni.

Martorii spun că acesta a reuşit să iasă din club şi a doua oară, dar că se vedea că era afectat de incen. A fost urcat într-o ambulanţă, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, însă din acel moment, acesta nu a mai fost văzut, iar familia şi prietenii l-au căutat peste 30 de ore atât la INML, cât şi la toate spitalele unde fuseseră aduşi răniţi, el nefiind găsit. Căutările s-au terminat la Institutul de Medicină Legală, unde familia l-a identificat printre cei 32 de morţi. 

Mai multe