Click! îţi spune cât te costă dulciurile de Paşte
Ouă şi iepuraşi de ciocolată, cozonaci, fursecuri, figurine din pluş umplute cu bomboane, coşuri cadou - iată doar câteva dintre produsele de Paşte care te aşteaptă, în această perioadă, pe rafturile magazinelor.
Ca în fiecare an, marile magazine, supermarket-uri şi hypermarket-uri au scos la vânzare mult aşteptatele dulciuri de Paşte. Reporterii Click! au dat o raită prin hypermarket-uri şi îţi spun câţi bani ar trebui să scoţi din buzunare ca să cumperi dulciuri pentru cei dragi. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la cele mai mici, care pleacă de la doar câţiva lei, până la cele mai mari, care trec de 100 de lei. Este vorba însă despre coşurile cadou pline cu de toate: vin, cozonac, ciocolată, bomboane etc. În rest, produsele sunt accesibile ca preţ şi pot fi găsite la standurile special amenajate. Pe lângă dulciuri, pe rafturi vei găsi şi ouă deja vopsite dar şi vopseluri pentru ouă.
Mai mult, au apărut primele decoraţiuni pentru casă şi masă în spiritul Sărbătorii Pascale, iar din galantare nu lipseşte carnea de miel. Dacă vrei să eviţi aglomeraţia din preajma sărbătorilor, este recomandat să pleci de pe acum la cumpărături. Magazinele nu sunt foarte aglomerate şi, astfel, vei avea răgazul să te plimbi printre rafturi şi să alegi în voie ce vrei să pui pe masa de Paşte.
Din oul ăsta să tot mănânci!
Jan Hansen, un ciocolatier din Marea Britanie, s-a întrecut pe sine atunci când a realizat un ou de 2,20 metri înălţime, care cântăreşte nu mai puţin de 150 de kg. I-au trebuit 20 de ore bărbatului de 58 de ani pentru a întinde crema de ciocolată pe suportul metalic special creat. Expus în Casa Ciocolatei din Folkingham, Lincs, capodopera atrage zeci de vizitatori.
Cea mai dulce meserie: degustător de ciocolată
Matt Trotter, în vârstă de 26 de ani, are cea mai ”dulce” slujbă din lume! El are sarcina să testeze timp de opt ore pe zi toate produsele delicioase. Şi, astfel, înainte de fiecare Paşte, Trotter ajunge să mănânce 50 de kg de ciocolată. El trebuie să analizeze cu atenţie aroma, consistenţa şi calitatea ciocolatei pentru fiecare lot.
Tânărul britanic din Leeds s-a specializat în meseria de degustător de ciocolată, pentru că lucrează de 6 ani într-un magazin alimentar cu autoservire.