Clienţii Bank of Cyprus din România mutaţi la Marfin Bank

26 aprilie 2013 6:48   Național
Ultima actualizare:

Marfin Bank este instituţia bancară care a preluat toată activitatea sucursalei Bank of Cyprus din România. Marfin e o bancă cu capital românesc, care are şi un acţionar străin. Conform consilierului Adrian Vasilescu românii pot avea încredere în stabilitatea acestei bănci. „Marfin e o bancă românească, o bancă bună, cu toţi indicatorii peste medie, peste nivelul celorlalte bănci din România. Banca e românească, sub supravegherea Băncii Naţionale. Îi rog pe cei care au depozite aici să înţeleagă că în acestă perioadă a fost o luptă imensă pentru a se găsi o rezolvare, cu implicarea Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Centrale Europene”, a spus Adrian Vasilescu la România TV.

Sucursala din România a băncii centrale cipriote a fost închisă din cauza unei politici de reorganizare a Bank of Cyprus. Banca mamă din Cipru trece prin momente grele. Conducerea băncii a decis să taxeze toate depozitele de peste 100.000 de euro cu 37,5 - 60%. Banii deponenţilor vor fi transformaţi în acţiuni şi dividende pentru salvarea Bank of Cyprus.

Românii care au depozite de până la 100.000 de euro nu vor pierde nici un cent din aceşti bani, spun reprezentanţii BNR. Ei pot cere informaţii despre conturile lor începând de luni, de la angajaţii Marfin Bank, instituţie care a preluat toată activitatea sucursalei Bank of Cyprus.

Mai multe