CNAIR a lansat aplicația pentru parcări și spații de servicii, de pe drumuri naționale și autostrăzi

5 august 2021 19:35   Național
Ultima actualizare:

Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) a lansat aplicația pentru parcările și spațiile de servicii aferente drumurilor naționale și autostrăzilor. Aceasta este realizată de către Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN).

Aplicația permite localizarea rapidă a tuturor parcărilor și spațiilor de servicii disponibile rețelei rutiere din România.

În funcție de zona în care te afli, le primești pe cele mai apropiate. Totul este să ai GPS-ul pornit. Dezvoltarea aplicației face parte din strategia companiei de a asigura un confort sporit șoferilor. Aceasta poate fi activată de pe telefon, tabletă sau calculator.

În aplicație ți se arată exact kilometrul unde te poți opri, sensul de mers, dacă în zonă există sau nu restaurant, benzinarie, toalete, dacă staționarea este cu taxă sau există încărcare pentru mașinile electrice. Aplicație este disponibilă gratuit aici: https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=4fe4bd26....

Potrivit aplicației celor de la CESTRIN, în România sunt 5.251 de parcări și refugii pe drumurile naționale și în jur de 1.500 pe autostrăzi.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau de pe pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situația Drumurilor Naționale.

Mai multe