Coadă la Icoana vindecătoare de boli

3 martie 2012 17:19   Național
Ultima actualizare:

Mii de credincioşi s-au adunat ieri în parcul Grădina Icoanei din Capitală pentru a sărbători „Duminica Ortodoxiei” şi a se închina la „Icoana Maicii Domnului cu trei mâini” (Trihirusa).

Spectacolul religios dedicat „Duminicii Ortodoxiei" a fost impresionant .

Această sărbătoare are loc în prima duminică din Postul Paştelui şi rememorează momentul din anul 843 de la Constantinopol, zi în care s-a hotărât că închinarea la icoane nu reprezintă idolatrie.

Icoana făcătoare de minuni a fost adusă de dimineaţă şi până la amiază sute de oameni au stat la coadă să se închine.

După-amiază, un alai format din 80 de preoţi de la cele 40 de biserici din sectorul 2, dar şi din mii de credincioşi flancaţi de poliţişti purtând făclii aprinse, a ieşit pe străzile din zonă.

Procesiunea a fost deschisă în zgomot de toacă. Icoanele mari de la bisericile din sector au fost purtate pe umeri de către înalţii prelaţi, iar în fruntea lor s-a aflat „Maica Domnului cu trei mâini" (Trihirusa), icoană făcătoare de minuni.

Sărbătoarea continuă şi astăzi cu Sfânta Liturghie de la Biserica Icoanei. Pentru a permite celor care vor să se roage la „Maica Domnului cu trei mâini", icoana va sta în curtea Bisericii Icoanei până mâine, 5 martie.

Se spune că aduce ploaia. Icoana „Maica Domnului cu trei mâini” (Trihirusa) a fost adusă special de la mânăstirea Neamţ pentru acest eveniment şi e o copie după icoana de la Mânăstirea Hilandar din Muntele Athos, Grecia.

Se spune că este vindecătoare de boli şi aducătoare de ploi atunci când e secetă.

Mai multe