Cocoțat pe cisternă, Episcopul Teodosie a sfințit apa pentru Bobotează

6 ianuarie 2018 9:22   Național
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie, a reuşit să facă din nou spectacol la slujba de sfinţire a apei, din Ajunul Bobotezei.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat ieri slujba de Sfinţire Mare a apei, agheasma care va fi împărţită credincioşilor de Bobotează. 

Dacă până anul trecut, apa era adusă în autocisternele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, anul acesta, o firmă care se ocupă de toaletele ecologice din Constanţa, Envirotech, a livrat apa la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. 

Ca să săvârşească slujba, ierarhul s-a urcat, ca de fiecare dată, pe scara abruptă, în vârful vehiculului, în ciuda veşmintelor lungi care l-ar fi împiedicat să se caţere. Imaginea cu el binecuvântând apa din cisternă a fost distribuită pe internet, asemenea altor ipostaze în care a mai fost surprins. 

În Ajunul Bobotezei, vineri, 5 ianuarie, la ora 5.00, IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa. La ora 7.00, arhiepiscopul a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. 

Mai multe