Colegele victimelor accidentului petrecut sâmbătă pe DN2A nu-și revin din șoc

9 octombrie 2019 19:14   Național
Ultima actualizare:

De șase zile ard lumânările la intrarea în cele trei magazine Mega Image unde lucrau cele opt femei care au pierit pe 5 septembrie strivite de un TIR, în microbuzul care le ducea la muncă. Colegele lor, clienți fideli sau simpli trecători vin și aprind lumânări în memoria victimelor iar mulți încearcă să-și imagineze tragedia.

La Mega Image-ul de pe Sisești unde lucrau patru dintre cele opt femei ieri era aproape pustiu. Salariatele încercau să revină la rutina zilnică dar munceau într-o liniște mormântală, nimeni nu rădea, parcă nimic nu era la fel. Din timp în timp, discută în șoaptă între ele despre Eugenia, Irina, Lucreția sau micuța Alexandra, colegele care au plecat sâmbătă dimineață spre serviciu și nu au mai ajuns niciodată. Cele care le-au cunoscut spun și celorlalte cât de minunate erau”fetele”, ce vise aveau, ce dorințe, cum îi cheamă pe copii rămași orfani. Cele mai apropiate ori s-au refugiat în ele ori dimpotrivă sunt cele mai vorbărețe. Durerea le-a atins pe toate și nimic nu va mai fi ca înainte.

”Nu le vom uita niciodată” spun fetele de la magazine întrebate de cele care au fost colegele lor și acum sunt în cer. Maria este printre cele care nu pot uita.”Alexandra de abia aștepta examenul pentru permisul de conducere, era veselă, plină de viață”, povestește în șoaptă Maria.

Lista victimelor din microbuz

În accidentul din dimineața zilei de sâmbătă, 5 octombrie au murit în total nouă salariați ai Mega Image, opt femei și un bărbat:

Viorica Moise, 50 de ani,

Aurelia Chiriţă, 31 de ani,

Frusina Mirică, 44 de ani,

Gabriela Botea, 41 de ani,

Eugenia Drăgulin, 51 de ani, 

Irina Matei, 28 de ani,

Alexandra Maria Badea, 22 de ani,

Lucreţia Dan, 58 de ani,

Ştefan Cosmin, 43 de ani, şoferul microbuzului

Filmul accidentului cu 10 victime

Tragicul eveniment s-a produs în jurul orei 5.00, pe DN 2A, între  localităţile Sfântu Gheorghe și Balaciu, după ce un camion de mare tonaj a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un microbuz de transport pasageri care ducea la lucru 15 femei angajate la Mega Image. Potrivit primelor cercetări vinovat de producerea accidentului este șoferul mastodontului care din motive încă neelucidate a pierdut controlul TIR-ului şi a intrat direct în microbuzul de călători. Cei doi șoferi și opt femei din microbuz au decedat iar alte șapte femei au ajuns în stare gravă la spital. La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 100 de polițiști, pompieri, paramedici, de la SMURD şi personal medical al Serviciului de Ambulanţă cu 40 de mașini

Citiți și

Accident grav în Ialomița: 10 morți și opt răniți! A fost activat planul roșu de intervenție

Emoționant! Arcadă de flori la intrarea în comuna Munteni Buzău, pentru victimele accidentului din Ialomița

Mai multe