Columbeanu rămâne cu vila de la Izvorani. Omul de afaceri a reuşit să oprească o bancă să îi ia casa

7 decembrie 2014 20:32   Național
Ultima actualizare:

Irinel Columbeanu şi-a pus proprietăţile la adăpost. Cel puţin asta susţine Marfin Bank, care îl vânează pentru o datorie care s-ar ridica la 7 milioane de euro.

Aşa că instituţia bancară a cerut în instanţă revocarea actului de donaţie prin care afaceristul a trecut vila de la Izvorani pe numele tatălui său. În zadar însă, banca a pierdut procesul. Omul de afaceri răsuflă uşurat. Planul pe care l-ar fi pus la cale pentru a mai scăpa de executările silite începe să dea roade. Marfin Bank i-a luat zeci de terenuri, însă nu va pune mâna şi pe vila acestuia. Şi asta pentru că Irinel Columbeanu (57 de ani) şi-ar fi trecut în urmă cu câţiva ani unele proprietăţi pe numele tatălui său, Ion Columbeanu, printre care şi casa de la  Izvorani.

Banca a încercat să demonstreze în instanţă că afaceristul şi-a dat averea doar pentru a o proteja, însă nu a reuşit să-i convingă pe judecători să revoce actul de donaţie. Irinel ar fi dator vândut la Marfin Bank după ce a luat un împrumut de 5,1 milioane de euro pentru a-şi susţine afacerea cu „columbeanit”, lansată în 2007. Cum cimentul nu a avut succesul scontat, Irinel s-a văzut în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele, iar datoria a urcat, cu tot cu penalităţi, la 7 milioane de euro. Reprezentanţii băncii încearcă de ani de zile să recupereze aceşti bani. Până acum i-au luat lui Irinel 56 de terenuri, aflate în Ciolpani, pe care le-au tot scos la licitaţie. În zadar, însă, pentru că nici un doritor nu a licitat.

Mai multe