Comemorare Colectiv: «Prin moartea voastră ne-aţi schimbat viaţa»

30 ianuarie 2016 18:06   Național
Ultima actualizare:

Un altar de flori şi lumânări a fost ridicat sâmbătă (30 ianuarie), în faţa clubului Colectiv din Capitală, la exact trei luni de la tragedie. Sute de oameni au venit rând pe rând să aducă un omagiu tinerilor care şi-au pierdut viaţa în cumplitul incendiu.

Evenimentul din seara de 30 octombrie 2015 a marcat o ţară întreagă, a schimbat lucruri şi ne-a făcut mai uniţi, prin urmare, nu a putut fi uitat. Rude, prieteni sau pur şi simplu oameni impresionaţi de drama Colectiv s-au mobilizat azi pe reţelele de socializare şi şi-au dat întâlnire în faţa clubului. Au adus iconiţe, buchete şi coroane de flori, au aprins lumânări şi s-au rugat pentru sufletul celor decedaţi.

În memoria victimelor a fost oficiată o slujbă de către un sobor de preoți, mulți dintre cei prezenți la manifestare izbucnind în lacrimi. "O să ne lipsiți, oameni frumoși!" este unul dintre mesajele lăsate în faţa Colectiv. Pe o altă bucată de hârtie era un mesaj impresionant: “Ne-aţi schimbat viaţa fără să ştiţi asta”, făcând referire la mişcările care au dus la schimbarea guvernului.

 În urma tragediei din 30 octombrie 2015, 63 de persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 în cele din străinătate. După incendiu au fost internaţi în spitale din Capitală 147 de răniţi.

Mai multe