Comisar de poliţie din Bucureşti, reţinut pentru luare de mită

12 noiembrie 2015 10:25   Național
Ultima actualizare:

Un comisar şef din cadrul Secţiei 11 de Poliţie Bucureşti a fost reţinut, joi dimineaţa, de procurorii DNA pentru luare de mită.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea, începând cu data de 12.11.2015, a inculpatului Mindinică Mirel-Mişu, comisar șef în cadrul Secției 11 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită", se arată într-un comunicat al DNA.

Pe 9 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu, în calitate de ofițer de poliție judiciară, a pretins un bax de vin, un bax de apă minerală și 15 fripturi de la o persoană (martor denunțător) față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât acesta din urmă să scape de răspundere penală. Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunțător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei.

"La data de 11 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu a primit de la martorul denunțător suma de 190 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Mindinică Mirel-Mișu i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 12 noiembrie 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", se arată în comunicat.

Mai multe