Comuna Mărgău, din Cluj, intră în scenariul roșu. Localitatea se închide pentru 14 zile

24 august 2021 11:16   Național
Ultima actualizare:

Comuna Mărgău din județul Cluj intră în scenariul roșu fiind prima localitate din România unde revin restricțiile în această perioadă a valului 4, în contextul pandemiei de Covid.

Potrivit Prefecturii Cluj, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a constatat că în comuna Margău incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile a depăşit rata de trei la mia de locuitori, fiind 5,58, iar începând din data de 24 august, sunt luate mai multe măsuri și se impun anumite restricții: 

  • Comuna Mărgău, în scenariul roșu. Lista restricțiilor
  • În localitate sunt interzise nunți, botezuri, mese festive, spectacole, activități sportive, festivaluri - practic orice activități care s-ar desfășura cu public sau la care ar participa un număr mare de oameni. 
  • Se închid restaurantele, cafenelele, barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri și piscinele interioare. 
  • Accesul în restaurantele din cadrul hotelurilor sau a pensiunilor va fi permis doar celor cazați în respectivele unități. 

Restricțiile rămân în vigoare timp de 14 zile, după care se va face o reevaluare a situației epidemiologice. Comuna Mărgău este situată într-o zonă montană, dominată de proximitatea Munților Vlădeasa, reprezentând 3,17% din suprafața județului Cluj. Are în componență 6 sate: (Mărgău, Bociu, Buteni, Ciuleni, Răchițele, Scrind-Frăsinet) și 2 cătune (Doda Pilii și Ic Ponor, care țin de satul Răchițele).

CITEȘTE ȘI: Care este diferența între scenariul roșu și carantină.

Mai multe