Conducerea DSP Timiș, schimbată pentru a doua oară de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

6 aprilie 2020 17:44   Național
Ultima actualizare:

Situație încredibilă, la Timișoara! Ministerul Sănătății a schimbat conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș. Aceasta este cea de-a doua schimbare a conducerii DSP Timiş, în plină criză de coronavirus. Motivul, de data aceasta, a fost declarația halucinantă a directorului Mariana Rădulescu. Aceasta a acuzat raţiuni politice şi „goană după capital electoral” în scandalul Maternităţii Odobescu unde mai multe persoane au fost infectate cu noul coronavirus.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Mariana Rădulescu, a fost schimbată cu unul dintre cei mai cunoscuți medici cardiologi de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Director adjunct a fost numit medicul Flavius Cionca, potrivit news.ro.

Este cea de-a doua schimbare a conducerii DSP Timiş, în plină criză de coronavirus. Mariana Rădulescu a înlocuit-o în funcţie pe Cornelia Malac, care a fost eliberată din funcţie de Ministerul Sănătăţii, în urma apariţiei în spaţiul public a unor imagini care o înfăţişau într-o conferinţă de presă, bâlbâindu-se în legătură cu informaţiile despre cazurile de coronavirus de la Timişoara.

Noua șefă a DSP Timiş, Mihaela Valcovici este medic specialist cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Ea are 48 de ani şi a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Schimbarea vine după ce Conducerea Spitalului Municipal Timişoara în subordinea căruia se află Maternitatea Odobescu, a decis închiderea maternităţii pentru mai bine de 48 de ore, pentru dezinfecţie, lucru neacceptat de conducerea DSP Timiş.

Ulterior, după ce personalul medical a fost testat pentru coronavirus şi au ieşit mai multe teste pozitive, conducerea DSP Timiş a făcut o serie de recomandări conducerii Spitalului Municipal printre care şi restrângerea activităţii.

Totodată, MS a transmis că, luni, pe lângă DSP Timiș, au fost schimbați din funcție directori din DSP Arad, Brașov și Vâlcea.  

”Confirm schimbarea din funcție a mai multor directori executivi DSP: Timiș, Arad, Brașov, și Vâlcea. în acesta după amiază au fost semnate ordinele de înlocuire din funcție de către ministrul Sănătății”, a transmis Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Citește și:

Primarul comunei Sacoşu Turcesc din judeţul Timiş a fost depistat cu coronavirus și internat în spital

Cum a ”greșit” un fax stricat de la Direcția de Sănătate Publică, statistica privind numărul deceselor din București

Mai multe