Constantin Simirad, fostul primar al Iașului, a murit la 79 de ani din cauza COVID-19

29 martie 2021 9:44   Național
Ultima actualizare:

Constantin Simirad, fost primar al Iaşului, a murit luni, la 79 de ani, din cauza Covid-19. Duminică, fostul politician fusese transferat de la Spitalul de Neurochirurgie la Spitalul Parhon, acesta suferind și de o boală la rinichi.

Fostul primar al municipiului Iaşi, Constantin Simirad, în vârstă de 79 de ani, a încetat din viaţă. El fusese diagnosticat cu COVID-19 şi se afla în spital de peste o săptămână. Pe 21 martie el a ajuns la spital în stare gravă și a fost transferat rapid pe secția de Terapie Intensivă.

Constantin Simirad a intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Alianţei Civice (PAC). În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iaşi. A ocupat această funcţie până în 2003, atunci când a plecat ambasador în Cuba.

În urma alegerilor locale din 1 iunie 2008, Constantin Simirad a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, obţinând 36,50% din totalul voturilor valid exprimate. 

A fost exclus din PSD în septembrie 2009, după ce a declarat că-l va susţine în campania pentru alegerile prezidenţiale pe preşedintele Traian Băsescu şi s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, lider PDL, pentru a se ocupa de campania electorală din Moldova.

Mai multe