Continuă căutarea poluatorilor Capitalei. Astăzi descinderi în localitățile Răcari și Conțești din Dâmbovița

17 noiembrie 2020 14:05   Național
Ultima actualizare:

Localitățile Răcari și Conțești din Dâmbovița a fost invadată marți de zeci de polițiști, jandarmi, membri ai trupelor speciale și inspectori de la Garda de Mediu. Motivul? Localitatea este pe lista zonelor în care se ard necontrolat deșeuri și este considerată un focar de poluare. Operațiunea a fost coordonată de ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Potrivit antena3.ro, ulițele din cele două localități au fost scotocite de 13 echipe de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, peste 130 de efective ale Poliției, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupele speciale, echipe de la serviciul de Arme cu efective canine. Este a doua razie anti-poluare în decurs de o săptămână. În data de 12 noiembrie, ministrul Mircea Fechet a coordonat razia din localitatea ilfoveană Sintești, considerat polul arderilor necontrolate de deșeuri din jurul Capitalei.

De ce a ales Ministerul Mediului cele două localități

"Aici se ard deşeuri şi ziua şi noaptea, fapt care generează poluare şi, mai ales acum, aflându-ne în sezonul rece, această poluare participă în mod suplimentar la poluarea pe care o avem deja din trafic şi din încălzirea rezidenţială. Poluarea aerului şi calitatea aerului, în general, ne interesează cu precădere. Suntem susţinuţi de Ministerul Afacerilor Interne, de Jandarmeria Română, de Poliţie. Avem astăzi peste 200 de persoane care, împreună cu Garda Naţională de Mediu, descind, confiscă, dau amenzi, fac dosare penale în vederea stârpirii acestui fenomen", a declarat, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet citat de antena3.ro. Acesta a precizat că fenomenul arderilor necontrolate de deșeuri este specific sudului României.

Ce a spus ministrul mediului despre poluarea din București

"Garda de Mediu a fost aseară în teren şi este în fiecare seară în teren. Aşa cum am anunţat, în maxim 30 de minute de la orice indiciu că am avea o posibilă problemă de poluare, fie cu un senzor, fie cu o staţie de-a noastră, mergem şi facem verificări. Sănătatea populaţiei nu a fost niciodată în pericol pentru că am fi anunţat acest lucru. Nu au fost arderi ilegale de deşeuri, lucruri care să pună în pericol sănătatea populaţiei, fapt ce a fost verificate chiar aseară în teren", a declarat Mircea Fechet citat de aceeași sursă

Citiți și

Aerul otrăvit din București. Respirăm 5 poluanți cancerigeni!

Primăria Capitalei instituie noi reguli de curățenie în București. Cum vor fi igienizate străzile și trotuarele

Mai multe