Contre între Dragnea și Dăncilă: „Au fost presiuni din partea lui pe tema amnistiei și grațierii”

1 iulie 2020 22:41   Național
Ultima actualizare:

Fostul premier Viorica Dăncilă a publicat în mediul online un mesaj în susţine că nu a avut niciodată vreo iniţiativă pro-amnistie şi pro-graţiere şi că este sigură „că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea”. „Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii”, spune aceasta.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanţă de urgenţă pe justiţie! Şi nu am avut niciodată vreo iniţiativă pro-amnistie şi pro-graţiere! Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce ştiam sigur că e rău pentru ţară”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seară, 1 iulie, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Viorica Dăncilă susține că Dragnea a presat-o cu legea amnistiei și grațierii

Ea a susţinut că au existat presiuni din partea lui Liviu Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. „Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct şi indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins. Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri şi-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înţeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ţinut să onorez funcţia şi să-mi fac datoria faţă de români”, a adăugat Dăncilă.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea afirmă că Viorica Dăncilă este cea care a deschis discuţia despre emiterea unei ordonanţe privind amnistia. El a mai declarat că Dăncilă „se trezea foarte des vorbind” despre faptul că nu îl va graţia, deşi el nu intenţionează să facă o astfel de cerere, ”pentru că graţierea o cer oamenii vinovaţi”.

Liviu Dragnea contraatacă din închisoare

„Prima discuţie cu doamna Dăncilă eu am avut-o în februarie-martie, nu mai ţin minte exact, 2018, pe Valea Prahovei, într-o duminică după-amiază sau sâmbătă, eram acolo cu familiile şi tocmai se însera, era zăpadă şi mi-a zis: ”Domnul preşedinte, aş vrea să ieşim puţin afară să vorbim ceva”.

Am ieşit şi mi-a spus că e hotărâtă să dea amnistie. Ordonanţă de amnistie. Bine! I-am spus să se gândească bine, să ţină cont de faptul că eu nu i-am pus o astfel de condiţie atunci când a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru şi nu am avut o discuţie pe această temă până în momentul ăla. (..)

Ce m-a deranjat foarte mult atunci e că doamna Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația. Una, două: nu-l voi grația, una, două, nu-l voi grația.

Chiar eram foarte nervos și voiam să-i spun atunci așa: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că nu o să mă grațiezi pe mine, că eu nu o să scriu o cerere de grațiere nici adresată ție, nici adresată lui Iohannis, pentru că grațierea o cer oamenii vinovați. Eu sunt adus aici nevinovat și nu am de ce să cer grațiere”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea TV, acesta aflându-se în continuare în închisoare. 

Mai multe