Convins să coboare de pe acoperişul Tribunalului după şapte ore

26 august 2017 21:27   Național
Ultima actualizare:

Protestatarul de profesie al Braşovului, Ioan Botorg, a „comis-o” din nou. Bărbatul s-a urcat vineri seara pe acoperişul Tribunalului Braşov, folosindu-se de o schelă montată acolo pentru lucrări de reparaţii, ameninţând că se aruncă în gol.

Şapte ore s-au chinuit oamenii legii (poliţişti, jandarmi, negociatori) să-l convingă să coboare. A reuşit, într-un final, vicepreşedintele instanţei în persoană care, echipat corespunzător, a urcat pe scara pompierilor până la protestatar.

Culmea este că Ioan Botorg avea ordin de restricţie, fiindu-i interzis să se apropie de Tribunal la mai puţin de 100 de metri. Asta din cauza nenumăratelor sale proteste. Acestea au început în 2003, atunci când autorităţile locale i-au confiscat mai multe vaci care păşteau pe domeniul public, în Centrul Civic. Potrivit adevarul.ro, animalele au fost sacrificate după ce Botorog nu a putut face dovada proprietăţii, pentru a le răscumpăra. De atunci, braşoveanul a primit sute sau chiar mii de amenzi, a fost reţinut, arestat, a făcut puşcărie de două ori şi chiar a fost internat la Spitalul de Psihiatrie.

Mai multe