Copacii din Cişmigiu, îmbrăcaţi cu haine

20 ianuarie 2016 18:59   Național
Ultima actualizare:

Fenomenul social prin care oameni cu suflet mare lasă haine în copaci pentru oamenii străzii a cuprins şi Bucureştiul. Azi, parcul Cişmigiu s-a umplut de geci, paltoane şi pulovere groase.

Campania „Donează haine pentru persoanele fără adăpost” începe să ia amploare. Pătrunşi de gerul puternic de afară, foarte mulţi se gândesc acum cu milă la persoanele care locuiesc pe străzi. Astfel, s-au mobilizat pe reţelele de socializare, şi-au adunat hainele de care se pot lipsi şi le-au agăţat în copaci, „pentru cine are nevoie”.

Azi, mai multe persoane au trecut prin parcul Cişmigiu cu plasele burduşite de lucruri călduroase. Un cuplu a adus mai multe pulovere, o doamnă mai multe perechi de blugi, o bătrânică a venit cu cizme şi nişte paltoane, un tânăr a adus tricouri, şosete şi mănuşi, anunţă Samusocial.

În acelaşi timp, oamenii străzii au aflat de iniţiativă şi au venit să îşi aleagă ce le trebuie. Campania are loc până duminică, iar Samusocial va colecta hainele adunate şi le va distribui zilnic persoanelor fără adăpost. Asta, evident, în cazul în care nu şi le colectează singuri.

Mai multe