Copiii au ajuns din tabăra de schi la spital

3 februarie 2017 21:11   Național
Ultima actualizare:

Pentru cinci copii aflaţi într-o tabără de schi la Azuga distracţia s-a terminat la spital.

Cei cinci, cu vârste cuprinse între 9 şi 11 ani, au cerut ajutor după ce au început să se simtă din ce în ce mai rău, ieri dimineaţă. Aveau dureri de burtă şi vărsături. Cadrele medicale de la Ambulanţă i-au transportat la spitalul din Sinaia, iar medicii au stabilit că micuţii au suferit gastroenterită.

Cert este că angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au demarat imediat o anchetă. Echipele DSP au mers atât la spital cât şi la pensiunea unde erau cazaţi minorii şi au recoltat probe pentru a se stabili de la ce s-au îmbolnăvit copiii. Şi un adult a avut de suferit, prezentând şi el dureri abdominale şi stări de greaţă, însă a refuzat să fie internat.

“Sunt cu simptome digestive, fără febră. S-au făcut investigaţii. Aşteptăm analizele de laborator. Deocamdată sunt internaţi. Starea este bună”, a declarat Mariana Miu Grigorescu, managerul Spitalului Orăşenesc Sinaia. Poliţiştii prahoveni au întocmit, vineri, în acest caz, un dosar penal pentru comercializare de produse alterate. În plus, au dat şi amenzi cumulate de 4.000 de lei pensiunii care a găzduit tabăra.

Mai multe