Copiii caută pe Internet despre droguri și alcool

1 iunie 2016 19:43   Național
Ultima actualizare:

Nu vă lăsați copiii să stea prea mult pe Internet și monitorizați pe cât se poate accesările! Un raport arată că minorii caută informaţii despre alcool, droguri şi tutun.

În 9% din timpul petrecut online, minorii caută informaţii despre alcool, droguri şi tutun, iar 67% din timp stau pe reţele sociale, chat şi email, potrivit unui raport publicat astăzi de compania de securitate informatică Kaspersky Lab, citat de news.ro.

Categoria “alcool, tutun şi droguri” a generat cele mai multe semnale de alarmă în Germania (23%) şi Marea Britanie (25%).

Chinezii, intersați de site-uri porno

În schimb, conţinutul pentru adulţi a generat cel mai mare interes în rândul copiilor din China (23%) şi Japonia (5%), iar cel mai mic interes în Marea Britanie şi SUA (ambele înregistrând sub 1%).

”Portalurile de jocuri (11%) şi site-urile care conţin informaţii despre alcool, droguri şi tutun (9%) se clasează pe locul al doilea, respectiv al treilea”, se arată în comunicat.

Raportul, care acoperă o perioadă de 12 luni, se bazează pe statistici anonime provenite de la soluţiile Kaspersky Lab pentru PC-uri Windows şi Mac-uri, care au modulul Control Parental activat, şi prezintă procentul de vizite sau tentative de a vizita site-uri cu un conţinut potenţial dăunător.

Potrivit datelor, în perioada urmărită, minorii au redus numărul de vizite în mediile de comunicare şi site-urile destinate adulţilor.

Această tendinţă poate fi explicată prin faptul că şi-au mutat cea mai mare parte a activităţilor “sensibile” pe dispozitive mobile, care nu au fost vizate de raport.

Mai multe