Copil de 4 ani, din Sinaia, ucis de meningita bacteriană

17 octombrie 2018 20:37   Național
Ultima actualizare:

Îngrijorare la Sinaia, după ce un copil de 4 ani a murit de meningită bacteriană. La începutul săptămânii trecute, micuţul a fost dus de urgenţă la Spitalul din Sinaia, cu simptome specifice unei afecţiuni respiratorii. Medicul de gardă i-a sugerat mamei să se interneze, dar aceasta a refuzat, preferând tratamentul în ambulator.

La câteva zile, a revenit la spital cu copilul, pentru că starea lui se agravase. Medicii au decis să-l transfere la Spitalul pentru Copii „Marie Curie” din Capitală, unde a decedat. Surse medicale au declarat pentru adevarul.ro că diagnosticul pus copilului a fost meningită acută bacteriană, cea mai agresivă şi periculoasă formă a bolii.

Panica în rândul părinţilor a crescut când, la sfârşitul săptămânii trecute, un alt copil din Sinaia, în vârstă de 2 ani, coleg de grădiniţă cu cel care a murit de meningită, a fost internat de urgenţă la Bucureşti cu probleme respiratorii. Medicii i-au pus însă diagnosticul de pleurezie. Meningita bacteriană este o infecţie gravă a fluidului din măduva spinării şi a celui care încojoară creierul. Boala nu este transmisibilă.

Mai multe