Copil de doi ani, salvat de un polițist aflat în timpul liber. Micuțul se înecase cu mâncare

24 februarie 2020 15:07   Național
Ultima actualizare:

Misiune încheiată cu succes și de această dată! Un polițist prahovean a salvat un copil de 2 ani care se înecase cu mâncare și nu mai respira. Bărbatul i-a făcut mai multe manevre Heimlich și astfel copilașul și-a revenit complet în câteva minute.

O mamă alerga disperată cu copilașul în brațe, pe o stradă din Moara Domnească, Prahova, țipând cât o țineau puterile după ajutor. Micuțul nu mai respira. Din întâmplare,  prin zonă trecea un bărbat care a sărit imdiat în ajutorul femeii. Ulterior, s-a dovedit că acesta este de profesie polițist, angajat la Serviciul de Acțiuni Speciale Prahova.

Agent șef principal de poliție Georgian Vintilă a observant-o imediat pe femeie și pe copilașul leșinat din brațele acesteia. ”A luat copilul și i-a făcut mai multe manevre Heimlich. După primele manevre copilul a început să respire. Polițistul nostru a continuat manevrele de deblocare a căilor respiratorii aproximativ 10 minute, timp în care a sosit și un echipaj SMURD și o ambulanță. Salvatorii medicali au preluat copilul și l-au monitorizat aproximativ o jumătate de oră și au decis că acesta și-a revenit complet și nu mai trebuie transportat la spital.”,a povestit pe o rețea de socializare Corpul Național al Polițiștilor.

Copilul se înecase cu mâncare, după spusele mamei. ”Am făcut totul din instinct, nu am o pregătire specială pentru prim ajutor, am acționat gândindu-mă că puteam fi eu în locul femeii”, a spus polițistul într-o postare pe Facebook.

Citește și:

Un poliţist aflat în timpul liber l-a convins pe criminal să se predea! Cum a procedat

Cum a salvat un echipaj de poliție un copil de doi ani. Mesajul emoționant al tatălui micuțului

Mai multe