Copil de patru ani, la un pas de moarte după ce căzut într-o fântână

5 iulie 2014 14:12   Național
Ultima actualizare:

Pompierii din Olt au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unui copil în vârstă de patru ani, din comuna Șerbănești, care a căzut într-o fântână adâncă de șase metri, în timp ce se juca în curtea părinților.

Tatăl copilului a sunat la 112 și a solicitat intervenția pompierilor, spunând că fiul său a căzut în fântâna din curte, în timp ce se juca.

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Slatina și de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Șerbănești.

"S-a intervenit cu un excavator. S-a săpat în jurul fântânii, s-au scos trei tuburi de fântână și s-a ajuns la copil. Acesta era căzut la o adâncime de circa șase metri", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu, care a precizat că fântâna are o adâncime de șase metri și un diametru de 30 de centimetri.

Potrivit sursei citate, băiatul a fost evaluat de medicii de pe ambulanța ajunsă la locul incidentului, aceștia constatând că minorul are funcții vitale.

Ulterior, copilul a fost preluat de un elicoper SMURD, pentru a fi transportat la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

Alin Băsășteanu a precizat că întreaga operațiune de salvare a copilului a durat aproximativ o oră.

Mai multe