Copilul «aruncat» din spitalul de la Oradea, transferat la Bucureşti

3 februarie 2018 14:10   Național
Ultima actualizare:

Caz revoltător la Oradea! Un copil, aflat în comă, a fost dat afară din spital pe motiv că medicii nu mai au ce să facă pentru el. Familia băieţelului de 9 ani a fost în plus somată de achite toate cheltuielile de spitalizare. După mediatizarea cazului, copilul a fost transferat în Capitală, la ordinul ministrului Sănătăţii.

Incredibil cum unii vor să facă bani de pe suferinţa unei familii! Copilul din Oradea, externat din spital în comă, a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni în Capitală după ce povestea lui a ajuns la urechile ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea. Personalul medical de la spitalul judeţean a somat familia, care mai are 9 copii acasă, să plătească cheltuielile de spitalizare de peste 30 de mii de lei şi i-a ameninţat pe părinţi că dacă nu o vor face cât mai repede vor scoate din buzunar nu doar suma înscrisă negru pe alb, ci şi penalităţi. 

Copilul de 9 ani a suferit un grav accident de circulație în urmă cu patru luni. A fost operat la Spitalul Județean și transferat apoi la Pediatrie pentru recuperare. Recent, medicii de la Oradea s-au decis să-l externeze pe motiv că totul s-a întâmplat din vina copilului, care a traversat printr-un loc nepermis.

Vineri, un elicopter SMURD a preluat copilul de la Spitalul Județean Oradea şi l-a adus la București.

În prezent, copilul e în stare vegetativă şi face febră din cauza infecţiei cu Acinetobacter, bacilul pioceanic și Klebsiella. Are traheostoma și e hrănit artificial printr-o sondă nasogastrică.

Mai multe