Cornelia Galavan: «Mi-a cerut un milion pentru o expertiză bună»

26 octombrie 2011 19:29   Național
Ultima actualizare:

Plăteşti şi se rezolvă. Cam aşa se fac rapoartele tehnice în cazul accidentelor auto. Fie că interesul e de partea victimei sau a vinovatului, totul se rezolvă, în favoarea celui care sare cu banul. Aşa a păţit şi Cornelia Galavan.

După ce primul expert i-a făcut surpriza de a o transforma din victimă în vinovată, Cornelia Galavan se aştepta la orice.

Cu piciorul drept prins în şuruburi şi cu câţiva centimetri mai scurt, din cauza accidentului avut în 1997, a trebuit să meargă în instanţă, în continuare. Pentru că prima expertiză nu a mai putut fi luată în calcul, s-a cerut o a doua. Alt expert, alte probleme.

Cel de-al doilea, un om "serios", după cum singur s-a caracterizat, i-a anunţat din timp pe soţii Galavan că are alte intenţii. "Mi-a spus că e mult de muncă în cazul meu şi că ar trebui să ne gândim la o sumă, în plus", ne-a spus Cornelia Galavan.

Soţii Galavan l-au înregistrat în timp ce-şi negocia tariful pentru expertiză, fără să ţină cont că stătea de vorbă chiar cu victima accidentului. Le-a cerut un milion de lei pentru a face un raport ca la carte.

"Nu am ajuns să-i dau nici un ban. Cu caseta în mână m-am dus la poliţistul care se ocupa de caz. A ascultat-o, dar l-a anunţat şi pe expert, care a făcut un dosar impecabil şi nici nu a mai avut vreo pretenţie la vreun ban", ne-a explicat Cornelia Galavan.

«Primul expert m-a făcut din victimă, vinovată»

Click! a scris, în ediţia de ieri, despre cazul Corneliei Galavan, care a fost accidentată pe trecerea de pietoni. Şoferul dădea cu spatele şi i-a prins piciorul drept sub roată.

Teodor Haidu, primul care a întocmit raportul de expertiză, a precizat, negru pe alb, că femeia „mergea cu 14 km/h şi că s-a aruncat în spatele maşinii", transformând-o, astfel, din victimă, în vinovată. Pentru raportul fals, Haidu a fost pedepsit cu un an de închisoare cu suspendare.

Mai multe