Coronavirus la Secția 19 Poliție din București. 25 de oameni ai legii au fost trimiși în izolare

1 aprilie 2020 10:33   Național
Ultima actualizare:

A crescut numărul polițiștilor de la Secția 19 din Capitală care au fost trimiși în izolare la domiciliu. În același timp, subunitatea a fost dezinfectată. Totul după ce un jandarm infectat de coronavirus a fost în patrulare cu o polițistă de 22 de ani de la această secție.

Polițista a mai mers apoi în misiune cu alți doi colegi, fără să știe că era purtătoare a virusului ucigaș. Ulterior, tânăra și alți doi colegi au fost plasați, marți, în izolare.

În subunitatea de poliție a fost făcută o anchetă epidemiologică, iar miercuri dimineață s-a decis ca 25 de polițiști să fie băgați în izolare la domiciliu. ”Urmare anchetei epidemiologice efectuate la nivelul Secției 19 Poliție, medicul unității a dispus ca 25 de polițiști să intre în izolare la domiciliu. Comanda Poliției Capitalei a dispus suplinirea acestor colegi, cu polițiști de la alte subunități, astfel încât să nu se înregistreze nicio disfuncționalitate în activitatea secției de poliție”, a transmis Poliția capitalei într-un comunicat de presă.

Cum s-a produs infecția de la Secția 19

Jandarmul care a mers în patrulă cu tânăra polițistă este fiul unui cadru medical, confirmat cu Covid-19. Acesta a locuit cu mama sa pentru câteva zile, apoi a intrat în contact cu mai multe cadre din Jandarmerie. Ulterior și acesta a fost confirmat pozitiv.

”A fost dispusă și se efectuează dezinfecția sediului subunității și trei polițiști sunt în izolare, aceștia intrând în contact cu un coleg dintr-o altă structură a MAI, care a fost confirmat pozitiv.

Activitatea polițienescă se desfășoară fără discontinuități, iar activitatea cu publicul se desfășoară de mai multă vreme în on line sau prin intermediul serviciilor Poștei Române”, a transmis, marți Poliția Capitalei.

Citește și: 

Coronavirus România. Încă 20 de angajaţi ai Spitalului Militar Focşani, infectaţi

VIDEO S-au strâns pe stradă și au cântat cântece religioase. 30 de inși, amendați de polițiști

Mai multe