Crima care a îngrozit România. Doctoriţa dată dispărută, găsită moartă în fântână

18 decembrie 2016 14:04   Național
Ultima actualizare:

Medicul din Târgu Mureș care a dispărut duminica trecută a fost găsit fără suflare. Orsolya Benedek avea 32 de ani. Un individ suspectat de răpire și de uciderea femeii a fost săltat de polițiști.

UPDATE 14.20: Tânărul suspectat că ar fi ucis-o pe doctorița Orsolya Benedek ar fi fost iubitul ei. Cei doi s-ar fi certat, iar individul a lovit-o pe femeie și a ucis-o, potrivit observator.tv.

Principalul suspect e un tânăr de 27 de ani, care ar fi fost iubitul femeii și care locuiește în acea casă. După unele surse, numele său ar fi Bara Barni, dar nu a fost confirmat de anchetatori. Potrivit presei locale de limbă maghiară, cei doi s-ar fi certat, iar individual ar fi lovit-o pe doctoriță, care ar fi căzut și, din cauza rănii grave, a murit.

Suspectul a fost reţinut pentru 29 de zile

Anchetatorii au ridicat cadavrul din fântână și au cules probe de la locul crimei, iar casa a fost sigilată. Suspectul este în arest preventiv pentru 29 de zile. Procurorii îl acuză de omor.

Cadavrul medicului de 32 de ani a fost găsit la aproape o săptămână de la dispariție. Un tânăr de 27 de ani din comuna Corunca, județul Mureș, este în custodia poliției.

El e suspectat că a răpit-o pe Orsolya Benedek și a ucis-o. Se pare că trupul neînsuflețit al doctoriței a fost aruncat într-o fântână din curtea casei suspectului, scrie observator.tv.

Femeia fusese dată dispărută de familie în urmă cu câteva zile. Poliţiştii au început o acţiune de căutare şi totodată s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate, potrivit unui comunicat al Poliţiei Mureş.

Cadavrul femeii, găsit în fântâna din curtea casei

Vineri, anchetatorii l-au identificat pe principalul suspect, un tânăr de 27 de ani din comuna mureşeană Corunca, şi l-au reţinut pentru 24 de ore. Procurorii au cerut apoi ca locuinţa suspectului să fie verificată. Acolo a fost găsit cadavrul femeii dispărute. Trupul neînsufleţit fusese aruncat într-o fântână.

„Ulterior, în baza solicitării de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, instanţa a admis efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa tânărului reţinut. În urma efectuării percheziţiei, poliţiştii au identificat cadavrul unei femei, care urmează a fi supus autopsiei în cadrul Institutului de Medicină Legală”, se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, care face cercetări pentru omor.

A fost văzută ultima dată duminică, 11 decembrie

Potrivit presei locale, doctoriţa Orsolya Benedek, în vârstă de 32 de ani, a dispărut duminică, 11 decembrie, ultima dată fiind văzută în parcarea unui supermarket. Camerele de supraveghere ar fi surprins momentul în care femeia urca într-o dubă.

Orsolya Benedek a lucrat la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş şi era lector al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, la disciplina de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Mai multe